Leerdag Optimaal in gesprek met je huurder

Nieuw in 2016 zijn de KWH-Luisterpanels. Klantenpanels die volgens een bewezen formule worden uitgevoerd. Met een KWH-Luisterpanel haal je de stem van de huurder krachtig naar binnen. Corporaties die het KWH-Luisterpanel willen leren kennen, willen inzetten of zelf willen toepassen leren op 12 mei of op 4 oktober in één dag hoe je succesvol luisterpanels organiseert. Géén verkapte informatieavonden met boze huurders, maar waardevolle panels met betrokken huurders waarin luisteren voorop staat. 

Géén verkapte informatieavonden met boze huurders, maar waardevolle panels met betrokken huurders waarin luisteren voorop staat. KWH en Luisterpunt nemen u op deze dag mee in de laatste ontwikkelingen op het gebied van klantonderzoek. U krijgt alle ins en outs van luisterpanels: hoe organiseer je zelf een luisterpanel, wat levert het op, hoe verhoudt het zich tot andere vormen van klantonderzoek, hoe wordt het een succes en welke valkuilen zijn er? 

Voor wie?

De Leerdag is bedoeld voor medewerkers van woningcorporaties die zich bezig houden met de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van klantenpanels, zoals beleids- en communicatiemedewerkers, hoofden woondiensten, woon- en wijkconsulenten en medewerkers in de wijk.

Programma

In het cursusprogramma staat het luisterpanel centraal. Het luisterpanel is een fysiek klantenpanel en is een krachtig instrument om de kwaliteit van dienstverlening te verbeteren. 

Het luisterpanel: echt luisteren naar klanten 
•    Luisteren: waarom echt luisteren moeilijk is voor woningcorporaties
•    Samenstelling KWH-Luisterpanel: werving en voorbereiding; de juiste vragen aan de juiste mensen
•    Groepsdynamiek en gespreksleiding: valkuilen en tips
•    Opbouw en inhoud van het luisterpanel: creatieve gesprekstechnieken voor dynamiek en interactie
•    Resultaten & beleidsmatige inbedding
U bekijkt pakkende videofragmenten van klantenpanels en u krijgt tal van tips, checklists en voorbeeldmateriaal.

Waar en wanneer?

12 mei van 10.00 tot 16.00 uur, de Machinist in Rotterdam
4 oktober van 10.00 tot 16.00 uur, locatie volgt


Kosten?

De kosten bedragen 200 euro per persoon excl. BTW. voor KWH-leden. Voor niet-leden is de prijs 295 euro excl. BTW. Inclusief heerlijke lunch. 
 

Aanmelden of meer informatie?

De Leerdag heeft een maximum aantal deelnemers. Meld je dus snel aan! Wil je meer informatie over het programma? Neem dan contact op met Gabrielle Luhrman, adviseur bij KWH. 
 

Deze dag organiseren we in co-creatie met: 

Nieuw: KWH-Luisterpanel

Nieuw: KWH-Luisterpanel

Sturen vanuit de behoefte van de huurder? Dat kan alleen als helder is wat hij wil. Hoe u daar achter komt? Door écht te luisteren. Met deze beproefde klantenpanels brengt u de stem van de huurder naar binnen.

Lees meer